Kamenný obchod ve Veverkově 10 otevřen. Vyzvednout e-shopové objednávky je možné v PO+ÚT od 12-18 hodin, ve ST+ČT 12-19 hodin. Objednávky nad 1500 Kč doručení na pobočku Zásilkovny zdarma.

Lanolin

190 

Lanolin je vyčištěný tuk získávaný z ovčí vlny. V kosmetice se využívá pro své hydratační účinky, v pokožce zadržuje vodu a chrání ji před mrazem.

Je podobný lidskému kožnímu tuku, proto jej pokožka velmi dobře snáší. Jako výrazně lepší variantu vazelíny jej používáme do hutných krémů a mastí, kterým dodává mastnou, bohatou strukturu. V chladných měsících je výborným pomocníkem na odřený nos při rýmě a mrazem ošlehané tváře. Pečuje o ekzematickou a vysušenou pokožku, drobné jizvy a ranky. Sám o sobě voní lanolin lékárensky, ve vašem výrobku můžete kombinovat např. s esenciálními oleji jako je levandule nebo geránium.

Kosmetika s lanolinem na pokožce sice vytváří ochrannou vrstvu, ale zároveň ucpává póry. Proto by jeho použití na aknózní pleť mělo být spíše střídmé.

Snažíme se šetřit jednorázovými obaly, proto vaši objednávku zabalíme do perfektně vyčištěných skleněných zavařovaček nebo jiného typu obalu.

 

Vyčistit
  

Použití:

  • součást receptů na výživné krémy a masti na tělo
  • krémy určené pro atopickou a mrazem namáhanou pokožku
  • samostatně na popraskanou kůži jako promazání (je velmi mastný, stačí opravdu málo a dát mu čas, aby se vstřebal)
  • impregnace oblečení z vlny a merina

Dávkování: 1% – 100 %

Rozpustnost: za tepla v tucích

Při výrobě výživných (šlehaných) krémů a mastí, se lanolin přidává do misky na vodní lázni společně s např. rostlinnými másly (bambucké, kakaové, mangové…), včelím voskem, rostlinným olejem.

INCI: adeps lanae

Velikost

1 g, 5 g, 10 g, 20 g, 50 g, 100 g, 200 g

Aktualizuji…
  • Žádné produkty v košíku.