Osobní odběr ve Veverkově 10 v Praze je možný po + út 12 - 18 hodin a st + čt 12 -19 hodin. Kamenný obchod otevřen.

Murumuru máslo

37 240 

Rostlinné máslo murumuru má nejen vtipný název, ale hlavně výborné vlastnosti. Je měkké, velmi snadno roztíratelné, výživné, ale zároveň se rychle vpíjí do pokožky a nezanechává mastný pocit. Oproti máslu mangovému, které má nejpodobnější konzistenci, je murumuru hladké a bez krupičky a méně mastné.

Oceníte jej hlavně na suchou, popraskanou a atopickou pokožku celého těla včetně pleti, zároveň jej můžete použít do receptur krémů, tělových másel, mastí a balzámů.

Snažíme se nepoužívat jednorázové obaly, proto vaši objednávku zabalíme do perfektně vyčištěných skleněných zavařovaček nebo jiného typu obalu.

Vyčistit
  

Máslo murumuru je exotické rostlinné máslo lisované z plodů palmy (Astrocaryum murumuru) rostoucí v mokřadech Amazonky. Po dozrání spadnou plody na zem, kde dužinu snědí zvířata a semena s tvrdou skořápkou a 40% tuku se dále zpracovávají na máslo.

Vůně je jemná a ve výsledném výrobku ji neucítíte.
Barva je světle špinavá bílá, béžová, až světle žlutá.
Konzistence je měkká, velmi dobře roztíratelná bez hrudek, máslo se dobře vstřebává do pokožky a nezanechává mastný film.
Dle našeho testování, atopická pokožka na něj reaguje dobře.

Máslo má výborné zvláčňující a regenerační účinky, neucpává póry
a je velmi bohaté na kyselinu laurovou (47%) a kyselinu miristovou (26%).

POUŽITÍ:
– promazání všech typů pokožky, hlavně suché, popraskané a zralé
– vhodné i na miminka a malé děti
– do výrobků vlasové kosmetiky, „rostlinný silikon“
– součást receptur krémů, šlehaných tělových máselbalzámů na rty

Tip Lišky Mazané: Vyrobte si jednoduchou mastičku na suchou pokožku.
Roztavte murumuru máslo ve vodní lázní s jiným rostlinným máslem (např. bambuckým, mangovým, kokum…) nebo k roztavenému máslu přidejte svůj oblíbený rostlinný olej (např. jojobový nebo mandlový). Na závěr můžete přidat pár kapek kvalitního esenciálního oleje pro vůni a aromaterapeutické účinky. Mastičku nanášejte ideálně po koupeli na vlhkou pokožku, tak se bude nejlépe vstřebávat.

Bod tání: 32°C

INCI: Astrocaryum murumuru Seed Butter

Velikost

10 g, 20 g, 50 g, 100 g

Aktualizuji…
  • Žádné produkty v košíku.